Henrik Wallin

heddate@gmail.com

+46762361967

Rydsvägen 268
58439 Linköping
Sweden

In English

Detta dokument som MS Office-fil
Detta dokument som Open Office-fil
Detta dokument som PDF

Internet communities

Kunskaper:

Utvecklar och driver aktivt sajter, t ex Elftown.com (191 000 registrerade medlemmar). Servern är skriven i Pike som en Roxen-modul, och använder MySQL, Javascript, Ajax, CSS med mera. Elftown är ett socialt nätverk och ett wiki-system för folk ifrån hela världen som är intresserade av fantasy och science fiction, t ex konst, poesi, foto, rollspel och allt runt omkring.

Har erfarenheter av att utveckla användning av APIer, t ex kopplingar till Google, annonsnätverk, Facebook och Paypal.

Har jobbat och lyckats bra med SEO, speciellt för Elftown.

Har goda kunskaper i att kommunisera skriftligt på engelska och svenska. Är synnerligen van att även prata med och skriva till folk som är dåliga på engelska och har ett stort socialt nätverk ifrån resten av världen dels tack vare mina sajter och dels tack vare umgänge med utländska studenter i Linköping. Kan prata tyska och ofta göra mig förstådd på ryska.

Är mycket intresserad av vad som händer i världen, historia, den tekniska utvecklingen, natur, miljö och sociala trender. Är allmänbildad om nästan allt förutom vad skådespelare heter eller om vad som händer i dokusåporna.

Är direkt och tydlig när det gäller arbetet. Smidig och lätt att ha att göra med socialt, och van att umgås med alla sorters människor.

Förutom Pike och Javascript som jag använder nu och kan väl, så kan jag också Java, Python, C, C++, med flera programspråk skapligt men kunskaperna har rostat lite grann.

Använder Linux sedan 1995 och får agera en del support för Windows ibland, även om jag inte själv använder det.

Gillar att jobba i grupp och att hjälpa folk.

2002- Utvecklar www.elftown.com med flera liknande sajter. Först som hobby medan jag jobbar på Roxen och sedan i ett eget företag. Har sålt konsulttimmar till Elfwood.com AB för att vara bollplank, fixa svårhittade buggar och utveckla en funktion som använder Paypal-APIet.

1997- Jobb på Roxen Internet Software. Webbserver-programmering och tekniskt stöd för marknadsföring.

1992- Utbildning på D-linjen. Alla tentor klara, exjobbet blev inte avslutat pga jobbet på Roxen. Inriktning emot reglerteknik, datorseende, AI och robotteknik.

Var ordförande och sedan kassör och revisor för Västmanlands och Södermanlands nation under studietiden.

Socialt:

Gillar belgiska öler, att träffa nya människor, att se på friidrott, är kattägare, gillar att ha växter runt mig, tycker om korsord och strategiska brädspel. Ställer upp för att hjälpa till att ordna fester några gånger per år. Är nyfiken och vill lära mig mer om det mesta. Ser ofta på dokumentärer och tar varje chans att prata på språk jag inte bemästrar.